Boeking inlezen BAS

Ga naar Bas en kies tabblad => Dossiers inlezen boekingen

Vervolgens vul je onder het kopje -> Ontvangen recap berichten onder leverancier Rondreis Planner in en 
bij Res. Nummer ->  het rrp nummer. Bijvoorbeeld RRP-1262

Boeking inlezen

Nadat je je boeking via ‘ontvangen recap berichten’ of uit de lijst beschikbare berichten hebt geselecteerd kom je in het onderstaande scherm:

Dit scherm bestaat uit de volgende onderdelen:

-Reissamenstelling:         Alleen, samen met partner, gezin, familie etc.

-Relaties/ Reizigers         De relaties/reizigers van dit segment.

-Dossier                            Algemene dossier en segment informatie.

-Vervoer                            Vluchten, treinreizen, busreizen etc.

-Verblijf                              Overnachtingen.

-Prijzen                              De kosten van dit segment.

-Aanvullend                      Aanvullende informatie.


De informatie van de leverancier Rondreis-Planner wordt in dit scherm getoond. Niet alle informatie die BAS nodig heeft is bij de leverancier bekend, deze zul je dus zelf moeten aanvullen. Nog in te vullen velden worden rood getoond.

Reissamenstelling

Maak hier de keus; alleen, samen met partner, gezin, familie, vrienden, zakelijk of overig.

Relaties kiezen

Tijdens het boeken van de reis bij de Rondreis-Planner heb je al relevante informatie van de reizigers gegeven. Deze informatie is op dit scherm bij ‘Reizigers’ te vinden. Dit is de informatie die de Rondreis-Planner aan BAS heeft meegegeven. Soms kan BAS aan de hand van deze gegevens al een relatie kiezen. Met het plusje voor de regel klap je de regel uit en controleer dan of dit de juiste relatie is. Zo niet, of als BAS geen match heeft gevonden, kies je ‘Zoeken’ om de relatie in BAS op te zoeken. Als de relatie al in BAS staat, kun je deze meteen selecteren.

Staat de relatie nog niet in BAS dan kies je ‘Toevoegen’. Je krijgt nu het standaard relatie toevoegen/wijzigen scherm. De gegevens die je aan de leverancier hebt gegeven staan reeds ingevuld. Kies na het aanvullen van de gegevens voor opslaan om de relatie op te slaan.

Nadat je alle relaties hebt opgezocht of toegevoegd moet je er één als hoofdboeker selecteren. Dit is niet nodig als het een nieuw segment voor een bestaand dossier betreft.

Indien je, bij het inlezen in een nieuw dossier, een relatie factuuradres wilt maken die niet als reiziger in de recap staat (b.v. een bedrijf), dan klik je op de knop “relatie toevoegen”, onderaan de aangeleverde relaties.

Dossier/segment

Vul hier de algemene dossier- en segmentgegevens aan. Sommige velden zoals ‘reisdienst ’en ‘dienstsoort’ worden soms niet door de leveranciers meegegeven in het boekingsbericht. Vul deze gegevens dan dus zelf aan.

Vervoer

Als een boeking vervoer bevat staat zie je voor elke vervoerregel een apart blok met gegevens. Vul de gegevens zo nauwkeurig mogelijk aan, dus ook de vervoerder, het vluchtnummer en de vertrektijden. Het veld ‘Klasse’ is vaak leeg, in het ‘Opmerkingen’ veld staat dan welke klasse de leverancier heeft opgegeven. Vul alle gegevens zo volledig mogelijk aan.

Verblijf

Als een boeking verblijven bevat wordt voor elk verblijf een apart blok met gegevens getoond. Vul de gegevens zo nauwkeurig mogelijk aan. Indien BAS in de aangeleverde gegevens niet automatisch het land, plaats en accommodatie kan kiezen, zul jij dit handmatig moeten doen. Wat de leverancier heeft opgegeven staat rechts, links kun je zoeken in de lijst van BAS.

Prijzen

Let op! Bij het inlezen van de boeking wordt de nettoprijs vanuit Rondreis-Planner overgenomen. Je dient dus zelf de reissom in het BAS dossier op te hogen met je eventuele in RondReis-Planner opgevoerde marge.

Het verschil tussen de bruto- en nettoprijs wordt onder de inkoop als eigen marge geboekt. Bij een eindbestemming binnen de EU zal er 21% BTW over de marge geheven worden.

Aanvullende informatie

Eventuele aanvullende informatie van de leverancier kan ook bij de boeking worden opgeslagen. Maak een veld leeg indien je deze informatie niet mee wenst te nemen in de boeking.

Kies na het verbeteren en controleren van de ontbrekende of foutieve informatie de knop ‘Dossier aanmaken’ of ‘recap verwerken op dossier’. BAS maakt nu een nieuw dossier of segment en deze wordt standaard geopend. Loop de gegevens nog eens door om er zeker van te zijn dat alles klopt.

ROL:

Na het inlezen van de recap van Rondreis-Planner, wordt er automatisch een segment op bemiddeling gemaakt en staat in BAS dat je rol ‘Doorverkoper’ is.

Let op!

Aangezien je de reis zelf in het systeem van Rondreis-Planner samenstelt en daarmee akkoord gaat met de voorwaarden, is je rol formeel ‘organisator’ met de daaraan verbonden TO-aansprakelijkheid.

Wel heb je de volgende keuzes:

-Oranje websitehttp://rondreis-planner.nl

Kies je voor Oranje dan betreft het een reis inclusief de samengestelde reisdekking. Je blijft als organisator ZELF verantwoordelijk voor de reis. Dat betekent dus dat jij in geval van wijziging, overboeking, annulering of klacht op de juiste wijze dient te handelen.

-Blauwe website bijvoorbeeldhttp://reisplanner-thetravelclub.nl

Kies je voor Blauw dan betreft het een reis in jouw look en feel. Optioneel kan je hier de samengestelde reisdekking bijboeken. Je blijft als organisator ZELF verantwoordelijk voor de reis. Dat betekent dus dat jij in geval van wijziging, overboeking, annulering of klacht van de klant op de juiste wijze dient te handelen.

Gevonden wat je zocht? Bedankt voor de feedback Mislukt, sorry wil je het nogmaals proberen?

Nog steeds hulp nodig? Contact Contact